Uitzetten van uitnodigingen voor Facebook-spelletjes en meer over Facebook

Bekijk je profiel en instellingen ook eens via https://www.facebook.com/about/basics/.


Ook wie niet met je bevriend is, kan je een berichtje sturen. Je vindt deze berichten door in de blauwe balk bovenin je computerscherm op het icoontje 'Berichten' te klikken - 'Berichtverzoeken' - 'Gefilterde verzoeken weergeven'. In de Messenger-app: drie streepjes rechtsonder - berichtverzoeken.


Zet uitnodigingen voor alle spelletjes uit door bovenin de blauwe balk (computerscherm) rechts op het driehoekje te klikken - Instellingen - klik links op 'Apps' - klik onderaan bij onderdeel 'Apps, websites en plug-ins' op Bewerken - dan verschijnt het venster 'Game-uitnodigingen en app-meldingen' (bij mij verschijnt echter het venster 'Platform is ingeschakeld') - hier kun je het uitschakelen. Let op: uitschakelen werkt ook door in apps waarin je inlogt met Facebook.

Overigens, even later besloot ik Facebook niet meer op de telefoon nodig te hebben. Als je daar de app verwijdert, ben je verlost van veel update-gedoe. Als je toch nog iets met Facebook wilt op je mobiel en zonder app, kan dat uitstekend via de webbrowser op https://m.facebook.com/.

Wees je bewust van dat de app toegang wil en in Android t/m versie 5 ook toegang heeft (vanaf Android 6 kun je e.e.a. zelf instellen: Instellingen - Apps - kies een app - Machtigingen - puntjes rechtsboven - Alle rechten) tot je agenda, het lezen en versturen van e-mails, je contacten en het aanpassen hiervan, het lezen van sms-berichten en het inzien van je gesprekkenlijst. Wil je dit allemaal niet, omzeil het via de link in de alinea hiervoor.


Mocht je ooit ergens een Facebooksessie (en/of Messenger) open hebben laten staan of denken niet uitgelogd te hebben: Driehoekje in blauwe balk (computerscherm) - Instellingen - Beveiliging - klik op Bewerken bij de optie 'Waar je bent aangemeld' - hier kun je alsnog afsluiten.


Stoppen met Facebook? Er zijn twee opties: Deactiveren en verwijderen.
Deactiveren: klik op het driehoekje rechts in de blauwe balk - Instellingen - tabblad Beveiliging - Je account deactiveren.
Verwijderen: Ga naar https://www.facebook.com/help/delete_account en volg de stappen. Log daarna 14 dagen niet meer in. Dan zou het account weg moeten zijn.

Meer: zie hier.

Pagina gemaakt 14-9-2016, laatst gewijzigd 29-12-2016.