Citaten van Harry Palmer

Uit 'Leven vanuit vrije wil', ontdekking en ontwikkeling van Avatar:

Licht van je bestaan
Als je het gezichtspunt inneemt dat er niets bestaat dat geen deel van je is, dat er niemand is die geen deel van jou uitmaakt, dat ieder oordeel een oordeel over jezelf is, dat iedere kritiek zelfkritiek is, vind je de wijsheid om jezelf de onvoorwaardelijke liefde te schenken, die het licht van je bestaan zal zijn.

Wat je zegt te geloven kan verbergen wat je werkelijk gelooft
In de loop der tijd wordt iedereen zich ervan bewust dat overtuigingen directe invloed op het leven hebben. Helaas krijgen de meeste kinderen die ontdekkingstijd niet en worden ze van jongs af aan gebombardeerd met wat zij moeten geloven. Als gevolg daarvan verbergt dat wat ze zeggen dat ze geloven (hun indoctrinatie) soms dat wat ze werkelijk geloven.

Blauwdruk van wereldgebeurtenissen
Het toevoegen van een druppel water aan de oceaan veroorzaakt microscopisch kleine verschillen in het volume, de temperatuur en de stromingen. Als een individu zijn of haar overtuiging verandert, vinden er ook microscopisch kleine veranderingen in de collectieve realiteit plaats. Zelfs de meest geïsoleerde persoon, ieder moment van geluk, verdriet, iedere vriendelijke daad, iedere kritische gedachte, heeft consequenties voor de blauwdruk van wereldgebeurtenissen.

Pagina bijgewerkt 20 april 2003.