Citaten van Gert-Jan Segers, sedert 10 november 2015 fractievoorzitter Tweede Kamer voor de ChristenUnie

Uit interview 'de Volkskrant', 20-11-2015

Marionetten
Ja, God kan ingrijpen. Hij kan alles en iedereen naar zijn hand zetten. Maar dat zou van ons robots maken, willoze mensen. Marionetten met een hemelse regisseur en daar geloof ik niet in.

Over radicale moslims:
Het zijn eerder totaal losgeslagen jongeren die eigenlijk niemand zijn. Wat is de belofte van de radicale islam? Een groots en meeslepend leven. Jij speelt de hoofdrol in het eindtoneel, in de komst van Gods koninkrijk op aarde. Je wordt van een zero ineens een held.


Uit 'de Volkskrant' 23-5-98, pag. 19

- Als we niet vroegtijdig het monster van het kwaad achter zijn eigentijdse vermomming ontdekken, dan krijgen we de boze geest van onverdraagzaamheid niet meer terug in de fles. Van de grote ontsporingen zijn, goed beschouwd, niet de kwaadaardige dictators en coupplegende generaals de grootste schuldigen, maar juist degenen die hun komst niet hebben weten te voorkomen. Wrede mensen zullen er altijd zijn en zullen altijd volgelingen kunnen krijgen, maar cruciaal is de aan- of afwezigheid van karaktervolle politici en karaktervolle burgers die weerstand kunnen bieden. Zij moeten de duistere geesten onderkennen, de opkomst van zo'n regime voorkomen en met overtuiging minderheden beschermen.

- Ook nu moet worden nagegaan of wij wijs genoeg zijn om het kwaad te onderkennen en of wij weerbaar genoeg zijn om het kwaad te bestrijden.

- Wanneer afwijkende meningen niet geuit mogen worden, dreigen minderheden geterroriseerd te worden in naam van ruimdenkendheid. Vrijheid slaat dan om in haar tegendeel.

Pagina laatst bijgewerkt 20 november 2015.