Citaten van Gary Zukav

Uit 'Verhalen van de ziel':

Bescheiden zijn
Bescheiden zijn wil zeggen dat je je realiseert dat de levenslessen die anderen op de Aarde-school moeten leren, net zo moeilijk en net zo belangrijk zijn als die van jou.

Wat liefde is
Zodra jouw verhaal van en voor iedereen is, en andermans verhaal het jouwe wordt, weet je wat liefde is.


Uit 'De zetel van de ziel':

Intenties
Elk moment kies je de intenties die je ervaringen vorm zullen geven.
ingezonden door Boudewijn Krijger

Geweld
Van één ding kunnen we zeker zijn: iemand die geweld gebruikt lijdt veel pijn, want een gezonde en evenwichtige ziel kan een ander geen kwaad doen.

Eerbied
Als wij als soort eerbied hadden dan zou het voor ons onmogelijk zijn kastenstelsels in het leven te roepen, kinderarbeid in te stellen of zenuwgas en atoomwapens te maken.

Kwaad
Wat wij het kwaad noemen is in alle gevallen de afwezigheid van Licht, van liefde.

Mededogen
Een mededogend hart is effectiever tegen het kwaad dan een leger. Een leger kan ten strijde trekken tegen andere legers, maar het kan dat niet tegen het kwaad. Een mededogend hart kan het kwaad rechtstreeks aangrijpen - het kan Licht brengen waar geen Licht was.

Verantwoordelijkheid
Soms spreken we van een hiernamaals, maar we geloven niet echt dat we na ons vertrek van de Aarde nog steeds verantwoordelijk zijn voor de keuzes die we op Aarde hebben gemaakt, anders zouden onze keuzes heel andere zijn.

'De wereld'
Als je wilt dat de wereld liefdevol en mededogend wordt, moet je zelf liefdevol en mededogend worden. Als je de angst in de wereld wilt verminderen, moet je je eigen angst verminderen.

Van jezelf houden
Als je niet van jezelf kunt houden, kun je niet van anderen houden en kun je het niet verdragen dat anderen bemind worden. Als je jezelf niet goed kunt behandelen, zul je ook niet kunnen verdragen dat een ander zichzelf goed behandelt.

Leiding
Wanneer je om leiding en bijstand vraagt, neem dan zonder meer aan dat die onmiddellijk naar je toestroomt. Misschien moet je even je best doen om je geest te ontspannen en ontvankelijk te maken, je moet misschien een lunchpauze nemen of de stad inrijden of wat je ook maar nodig hebt om je geest te ontspannen om iets te horen of te voelen, maar neem gerust voetstoots aan dat leiding meteen onderweg is wanneer je erom vraagt.

Home - Index citaten