Downloads (gratis)

-

Waar downloaden? Vaak help het de officiële site te vinden door met Google te zoeken naar: official site naam . Een goede downloadsite is download.com. Advies: Scan bestanden wel even met virustotal.

Hieronder niet gegarandeerd de nieuwste versies van deze software, zie voor beschrijving o.a. bij Malwareverwijdering en bij Computeronderhoud.

Alfabetisch:

- AdwareCleaner 8.4 van https://nl.malwarebytes.com/adwcleaner, sterk in verwijdering van toolbars e.d., geen installatie nodig, hier laatst op laatste versie gecheckt 20-1-2023. AdwareCleaner geeft in virustotal.com een score van 1/71.

- CCleaner 608 (van Avast) van https://www.ccleaner.com/ccleaner, voor schijfonderhoud, hier laatst op laatste versie gecheckt 20-1-2023, zie bij Onderhoud W10.
Zorg dat extra's (bijvoorbeeld Avast en/of Google toolbar) niet aangevinkt zijn bij de installatie.
Zie ook hier.

- Eset Online Scanner 3.6.6.0 van https://www.eset.com/nl/thuis/online-scanner/, voor extra eenmalige virusscan, geen installatie nodig, hier laatst op laatste versie gecheckt 20-1-2023, zie hier.

- Malwarebytes 4.5.24.322 van https://nl.malwarebytes.com/, voor extra (eenmalige) virusscan, hier laatst op laatste versie gecheckt 2-3-2023.
NB: Het betaalde programma is inclusief ransomwarebestrijding. Nog steeds is de gratis versie te installeren. Je wordt echter meteen uitgenodigd een licentie te kopen. Als je dat niet wilt: tabblad Instellingen - Accountdetails - Premium-proefversie deactiveren - je hebt dan weer de gratis versie, zonder real-timebescherming. Je krijgt nog een venster 'Uw premium-proefversie is verlopen', kies hier weer voor 'Ik heb geen realtime bescherming nodig.' Of gebruik de twee proefweken en kies daarna voor 'Geen upgrade - Ik heb geen realtimebescherming nodig.'
In taakbeheer, tabblad opstarten, kun je het programma voor automatisch mee opstarten uitschakelen. Bij Malwarebytes moet je dan in tabblad Instellingen onder Meldingen ook nog het schuifje 'Notificaties tonen als realtime beveiliging is uitgeschakeld' op uit zetten.

- RKill 2.9.1 van https://www.bleepingcomputer.com/download/search/?keyword=rkill, zie hier, hier laatst op laatste versie gecontroleerd op 20-1-2023. RKill (een DOS-programmaatje) sluit malwareprocessen af, maar verwijdert ze niet. Heb even geduld, RKill scant op een aantal categorieën. Verwijder de afgesloten items meteen na opsporing met virusscanners.

- SuperAntiSpyware 10.0.1244 van http://www.superantispyware.com, voor (eenmalige) extra check op spyware, hier laatst op laatste versie gecheckt (n.v.t.*), zie bij Spyware.
Bij het installeren wordt gepoogd je de (te betalen) probeerversie te laten kiezen. Klik op 'Decline' als je voor de gratis versie gaat. Let bij de gratis versie zelf op programma-updates. Bij Opstarten kan het programma uitgeschakeld worden. Zorg dat eventuele extra's niet aangevinkt zijn bij de installatie.
Start het programma door een rechtsklik op het icoontje en kies voor 'Als administrator uitvoeren'. Let bij gebruik op dat eerst de data-update wordt geïnstalleerd en activeer die update zo nodig zelf (rechts onder in het programmavenster). Zie hoeveel tracking cookies gevonden worden.
*) In sep. 2022 is de actuele programmaversie 10.0.1246 en is het programma niet meer gratis te gebruiken. Wel is er een gratis proefperiode (Free trial) van 14 dagen.

- Zemana3.2.28 van https://zemana.com/antimalware/, hier laatst op laatste versie gecontroleerd op 20-1-2023: een (deels) gratis scanner voor extra controles.

Downloadlocatie instellen

-

Pagina gemaakt 14-6-2016, laatst bijgewerkt 2-3-2023.