Trackers

AVG

2-10-2018:
Ga hier per browser (tabblad 'Jouw instellingen') na welke adverteerbedrijven je volgen in je surfgedrag. Je kunt per bedrijf, of alles ineens, uitzetten.

26-12-2016:
Trackers houden op heel veel sites je surfgedrag in de gaten en kunnen hier advertenties aan verbinden. Ghostery is één van de gratis plug-ins (extensies) in de browser, die maken dat je minder makkelijk te volgen bent. Installeren via de optie 'entensies toevoegen' in je browser of via ghostery.com (geopend in de browser waarin je de plug-in wilt installeren).
PS maart 2019: Ghostery gaat zelf advertenties tonen. Je kunt dit uitzetten: Instellingen (in Ghostery) - haal vinkje weg bij 'Deel te nemen in Ghostery Rewards'.

Als het blokkeren van trackers de functionaliteit van de website in de weg zit (dat gebeurt nogal eens!), kun je in Ghostery kiezen ze voor die site te deblokkeren. Klik daarna op de optie om het verschil te zien. ABN AMRO gebruikt op dit moment Omniture, een tracker van Adobe, een ander bedrijf dus. Logisch om dit te blokkeren. ABN AMRO sluit je dan wel buiten ...

Zie ook hier.

Pagina gemaakt 26-12-2016, laatst bijgewerkt 1-3-2019.