Simkaart om niet mee te bellen

Wie zijn simkaart met 06-nummer niet voor telefonie, maar uitsluitend voor data gebruikt, moet over op een sim met een 097-nummer. Dit i.v.m. een dreigend tekort aan 06-nummers. Preciezer: 06-simkaarten moeten formeel gebruikt worden in een toestel waarmee je (ook) kunt bellen.

Android: Kan simkaart kan niet detecteren

'Kan simkaart niet detecteren'. Deze melding kreeg ik tot een week geleden steeds vaker, tot driemaal per dag. Ik kon dan alleen kiezen voor 'Nu opnieuw opstarten'. Simkaart stuk of telefoon stuk?

Ik begon met de simkaart voorzichtig met een beetje wasbenzine schoon te poetsen, met in het acherhoofd dat die misschien wat vettig zou kunnen zijn (geworden). Dat is nu een week geleden en het probleem is niet meer opgetreden.*)

*) 19-6-2016: Toch weer wel! Op 17-6 opnieuw tweemaal zelfde probleem. Provider stuurde nieuwe simkaart. Daarmee probeer ik het nu uit.

5-7-2016: Nieuwe simkaart heeft het probleem kennelijk opgelost!

18-7-2017: Als dit probleem optreedt, gaat het uiteindelijk toch fout en blijkt het toestel een nieuwe printplaat nodig te hebben. Bij onze beide (tegelijk aangeschafte) Samsungs Galaxy S4 GT-I9515 is die uiteindelijk in maart 2017 vervangen. Het apparaat van mijn vrouw is inmiddels, bijna einde garantieperiode, weer in reparatie met exact hetzelfde euvel.

Pagina gemaakt 12-6-2016, laatst aangevuld 9-11-2018.