Bellen stagneert na ca. één minuut

(5-9-2022:) Mijn bellen via WhatsApp liep iedere keer vast na ca. één minuut contact. Ik hoorde de ander niet meer en hoorde een dubbele piep. Oplossing bleek (Android 11): Instellingen toestel - Apps - WhatsApp - klik op item 'Batterij' - Zet schuifje 'Achtergrondactiviteit toestaan' op aan.

Klaar met WhatsApp?

(31-1-2021:) Voor wie klaar is met (het privacybeleid van) Whatsapp: Signal is vooralsnog een privacyvriendelijk alternatief (Consumentengids feb. 2021).

Nep-WhatsApp

(2-1-2018:) Een nep-WhatsApp werd door Google uit de PlayStore verwijderd toen hij al meer dan een miljoen keer was gedownload. Hij bevatte advertenties en kon andere apps installeren.

WhatsApp: spijt van bericht?

(2-11-2017:) Je kunt een bericht nog binnen zeven minuten na verzending annuleren. Het wordt dan ook op de telefoon van de ontvanger gewist. De ontvanger kan het natuurlijk al wel gelezen hebben! Houd het berichtje ingedrukt - kies de verwijderoptie.

WhatsApp: bijlagen

(29-6-2017:) Binnenkort kunnen met WhatsApp veel meer bestandsformaten worden verstuurd, met maximale bestandsgrootte van 100 Mb.

WhatsApp: vet, cursief, doorgehaald, monospace

(23-4-2017:) Test *vet*, _cursief_, ~doorgehaald~ einde test

(5-6-2023:) ```monospace```

WhatsApp: url delen

(23-4-2017:) Bijvoorbeeld in Chrome: druk de drie stipjes rechts naast adresregel - Delen - Delen via, bijvoorbeeld druk Whatsapp - kies een chat - druk op groene knop met vinkje - verzend

WhatsApp: locatie delen

(22-4-2017:) Je locatie in een berichtje meesturen? Druk de paperclip rechtsboven - Locatie - Uw huidige locatie verzenden - de ontvanger kan (door kort op de locatiestip te drukken en iets langer op de stip in de browser die dan wordt geopend) de coördinaten in de adresregel vinden.
NB Zorg ervoor wel Locatie aan te hebben staan!

WhatsApp-profielboodschap

(1-4-2017:) De Whatsapp-profielboodschap (standaard 'Beschikbaar') is niet voor iedereen gemakkelijk te vinden. Open de app - Instellingen - bovenaan zie je je foto en profielboodschap - tik hierop - tik op Info en telefoonnummer - tik op het potloodje - verander je boodschap.

WhatsApp-privacy

In augustus/september 2016 speelt de privacyvraag betreffende WhatsApp. WhatsApp is al een tijdje van Facebook en wil z'n accountgegevens gaan delen, wie weet ook met andere partijen dan Facebook. Dit met het oog op passende reclameboodschappen, vermoedelijk ook op WhatsApp.
Geen reclameberichten op WhatsApp? Accountinformatie niet delen met o.a. Facebook? Wellicht heb je al toegestemd bij de melding over nieuwe voorwaarden per eind september. Dit ongedaan maken? Ga naar Instellingen in je WhatsApp-scherm en daarin weer naar Instellingen - Account - haal vinkje weg bij 'Deel mijn account-info' - Bevestig 'Niet delen' - de instelling is nu weg.

Whatsapp, oudere info:

Woord of zin vet of cursief laten weergeven? (4-10-2018)
Vet: Zet dat woord of die zin tussen sterretjes.
Cursief: tussen underscores.
Doorgehaald: tussen tildes.

Locatie delen (25-11-2017)
Open een chat - paperclip - Locatie - 2 opties:
1. huidige locatie verzenden - de ontvanger kan (door kort op de locatiestip te drukken en iets langer op de stip in de browser die dan wordt geopend) de coördinaten in de adresregel vinden
2. live locatie delen - kies bij optie 2 voor 15 minuten - 1 uur of 8 uur - voeg indien gewenst een bericht toe.


Chat-back-up naar Google Drive (23-10-2017)
Maak een back-up van je chats op je Android naar Google Drive: Instellingen - Chats - Chat-back-up.


Web-Whatsapp (20-12-2015)
Je berichten op je computer en daar ook berichten verzenden? Ga met Chrome of Firefox op je computer naar https://web.whatsapp.com/ en je krijgt een QR-code op je scherm. Start Whatsapp op je Android, druk op de drie stippen en kies 'WhatsApp Web'. De camera wordt gestart. Laat de camera de QR-code op je computerscherm zien in het daarvoor bestemde vakje. Je ziet hierna je conversaties ook op je computerscherm, totdat je Android geen verbinding meer heeft.

-

Pagina gemaakt 1-4-2017, laatst aangevuld 5-6-2023.