5-1-2003

Met deze foto is iets aparts: Hij heeft in de metadata de datum 5-1-2003, maar hij moet van wat later in dat voorjaar dateren. Met ontroering kijk ik er naar. Een bekende plek. Als trotse grootouders hadden we onze oudste kleindochter mee op een fietstochtje. Dan stap je hier en daar af om wat te bewegen. Onze kleindochter hield van trap klimmen, omhoog, omlaag en weer omhoog. De foto is van voor haar valpartij die middag op de trap op de achtergrond. Daarbij brak ze een klein hoekje van haar rechter voortand. Ze huilde erbarmelijk en het tandje zat ook los en haar lip bloedde, meen ik me te herinneren. Ik vond het heel erg. We brachten haar beschadigd terug, zo voelde het.
Op de foto oogt ze ontvankelijk. Nieuwsgierig ook. Ze was niet moeilijk. Wilde overal aan meewerken. We beleefden veel blijdschap en plezier aan haar. Ook zorgen, door de jaren heen. Geen mens zonder hobbels op de levensweg, nietwaar?
Meer dan 15 jaar zijn we verder. Het kind is begonnen geen kind meer te zijn. Het meisje is vrouw geworden. Wat gun ik dit meisje nog heel veel gelukkige dagen op haar levensweg!

voorjaar 2003

voorjaar 2003

- - -

Pagina geschreven 12-11-2018.