De meester is daar en hij roept u

Het bovenschrift van een overlijdensadvertentie trok vanmorgen mijn aandacht: 'De meester is daar en hij roept u.' De tekst ontroerde me. Even later moest ik aan mijn vader denken, die in zijn laatste dagen herhaaldelijk aangaf te wachten op het moment dat de Here hem zou roepen.

De tekst komt uit het verhaal van het sterven en weer opstaan uit de dood van Lazarus. Diens zussen Martha en Maria sturen een boodschapper naar Jezus, die kennelijk met hen bevriend is, om het overlijden te melden. Na enkele dagen, Lazarus is al begraven, komt Jezus naar Bethanië om het graf te bezoeken. Martha gaat hem tegemoet en hoort dat Jezus van plan is Lazarus uit de dood op te laten staan. Ze gaat Maria roepen: 'De meester is daar en hij roept u.' Samen gaan ze naar het graf, waar Jezus Lazarus zegt naar buiten te komen. Dat gebeurt, waarna de doeken waarin het lijk gewikkeld was, verwijderd worden.

Wat een prachtig verhaal! Er zijn in bijbelverhalen meer mensen uit de dood teruggekomen. Wat had ik graag iets gelezen over wat die mensen achter het gordijn van de dood hebben aangetroffen. Maar helaas: in alle gevallen (op Jezus zelf na) waarin doden in de bijbel weer levend worden, wordt er nooit meer iets van hen gehoord. Dat is dan weer jammer.

Wat blijft, is het ongelofelijke verhaal en de ontroerende roep. Wat zou het mooi zijn als er achter het gordijn van het sterven op je gewacht wordt en daar een 'meester' is die je bij name roept.


- - -

Pagina geschreven 21-1-2021.