Microsoftbellers

Microsoft valt me veel lastig. Ik heb dagen gekend dat ik in een paar uur tijds tienmaal door ze gebeld werd. Heel erg werd het nadat ik zo'n Microsoftmedewerker voor leugenaar had uitgemaakt. Ik blokkeer de nummers die ik bij dit soort telefoontjes zie voor inkomende gesprekken en die lijst wordt steeds langer, maar die keer werd ik om de paar minuten gebeld uit steeds andere landen. Vandaag belden ze van nummer 0243840091 en een uur later van 0243840087. Beide nummers kunnen niet teruggebeld worden. De range van 02438400 heb ik nu weer geblokkeerd. Ze willen daar kennelijk niet geloven dat ik een oud man ben en geen computer heb. Misschien ga ik nog eens doen wat ze vragen, als ik tijd heb om zo'n beller een poosje bezig te houden. Ik zal hier dan verslag doen van de procedure die wordt gebruikt om je te benadelen. Ik zal i.v.m. problemen op mijn computer in dat geval naar een bepaalde site moeten, waar ik uiteraard niet zomaar heen zal gaan. Wellicht zal ik op die site iets moeten downloaden en vervolgens op mijn computer installeren. Ik zal de opgegeven site laten scannen door virustotal.com. Ik doe dat altijd als ik iets wantrouw. Je kunt daar sites en bestanden gratis door alle denkbare scanners laten onderzoeken en je kunt wachten op de uitslag. Daar kan Microsoft niets op tegen hebben, lijkt me. Ik zal de beller de uitslag meedelen en vragen om het zelf ook te proberen. Daar wil ik dan wel even op wachten.

PS Een uur later ben ik alweer gebeld, nu door 0243240096. Het is een nummer van een Nijmeegse boekhandel en daar meldde men mij dat ze gebeld worden vanuit het hele land en geconcludeerd hebben dat hun nummer gehackt is. Kpn zou op de hoogte zijn. De Microsoftmedewerker die ik sprak, begon met me uit te leggen dat er een probleem is met mijn computer. Nu was ik misschien te toeschietelijk, want voor gevraagd werd iets bepaalds te doen, werd de verbinding verbroken.

PS2 En nog een vierde medewerker van Microsoft sprak ik vandaag, nu van 0243440041. Ik heb geluisterd en begrepen dat mijn computer signalen heeft afgegeven en dat ik een bestand moet downloaden. De zon scheen en daarom stelde ik voor eerst het nummer te willen verifiëren door terug te bellen. Daarop werd de verbinding verbroken. Terugbellen bleek niet mogelijk.

19-4: 0243540017, niet terug te bellen
19-4: 0243940009, niet terug te bellen

PS 29-4-2016: Ditmaal bleef de overlast tot twee dagen beperkt. Ik blokkeer weliswaar alle nummers die ik op mijn scherm zie, maar ik betwijfel of dat effect sorteert. Geregeld zit ik in een bellijst van Microsoft. Dan word ik gedurende enkele dagen zeer herhaaldelijk gebeld. Daarna is het weer voorbij. Aanvalsgewijs dus. Lastig is het wel. Ik begreep dat deze gesprekken veelal uit India komen en het nummer dat je ziet is dus gemanipuleerd.

- -

Pagina gemaakt 18-4-2016, laatst bijgewerkt 29-4-2016.