Mijn Overheid

Mijnoverheid.nl is in het nieuws. De mensen kijken niet in hun berichtenbox. Dan kunnen ze aanmaningen en boetes verwachten, zo begrijp ik.

Wat mij, als ik het hoor, vooral bijstaat, is het aantal keren dat ik een mail kreeg dat er een bericht in mijn berichtenbox was aangekomen. Als ik dan ging kijken, je moet inloggen en ook nog een te lange verificatiecode die per sms komt foutloos overnemen (dat moet toch ook met een viercijferige pin kunnen?), vond ik een bericht over nieuwe diensten, waar ik vaak niets mee te maken had, die zich nieuw bij de berichtendienst hadden aangesloten. Als dat een paar keer achter elkaar zo gaat, neem ik een mail over een bericht in de box niet meer erg serieus.

Enfin, inloggen dan toch maar eens. Te lange sms-code, waar je zomaar een foutje in maakt. Een scherm met talloze instellingen die nieuw zijn gaan meedoen met de box. Doorklikken. Een venster of mijn e-mailadres nog wel klopt. Dat verander ik eigenlijk principieel niet vanwege het gedoe dat daar uit voort zou komen. Oké, klopt nog. Dan kan ik bij m'n box. Van boven naar beneden dit jaar:
- Voorlopige aanslag 2016 belastingdienst, was al per post ontvangen.
- Herinnering APK, was al per post ontvangen.
- Aanslag gemeentelijke belastingen 2017, deze heb ik voor het eerst niet per post ontvangen en zal daarom wel tweemaal direct onder elkaar in mijn berichtenbox staan, maar de betaling wordt altijd automatisch geïncasseerd.
- Aangiftebrief inkomstenbelasting 2016, was al per post ontvangen.
- Jaaropgave SVB, voor zover ik kan nagaan heb ik die zelf uit de berichtenbox gedownload toen ik die nodig had voor de aangifte.

Ik kijk nog even voor mijn vrouw, want bij ons doet de één dit en de ander dat, of daar nog meer te vinden is. En inderdaad, een oproep voor vernieuwing rijbewijs, die volgens mij ook per post werd ontvangen.

Eigenlijk begrijp ik goed dat er slordig met de berichtenbox van mijnoverheid.nl wordt omgesprongen. Voor een groot deel is het ongevraagde bezigheidstherapie. Daar lijkt me niet goed over nagedacht.

PS 6-5-2019: Hoe is het twee jaar later? Wel, het aantal mails is afgenomen. Het lijkt me dat voor toevoeging van nieuwe instellingen geen mails meer worden verstuurd. Maar vanmiddag kreeg mijn vrouw een mail over een nieuw bericht in haar berichtenbox, maar dat bericht was er dus niet. Het zit mijnoverheid.nl nog immer niet mee.

- -

Pagina gemaakt 8-9-2017, laatst bijgewerkt 6-5-2019.