Rutte en economie

Van site VVD
Schermopname van site VVD


Op de site van de VVD vond ik bij onze premier een WhatsApp-nummer. Ik besloot mijn sterker wordende gevoel te maken te hebben met een onbetrouwbare overheid kenbaar te maken. Per brief had ook gekund en dat zou ik zeker gedaan hebben als ik ook maar even had verwacht dat mijn bericht dan meer kans zou maken bij Mark onder ogen te komen.

Het uiterst zwakke antwoord dat ik anoniem kreeg staat onder mijn bericht. Oordeel zelf.

[13:34, 31-1-2019] Gert Hardeman:

Geachte premier,

Beloftes die niet worden waargemaakt lijken me niet goed voor het vertrouwen in de politiek.

De krant van 11 oktober 2017: Rutte herhaalde het gisteren drie, vier keer: de 'gewone, normale Nederlander' gaat er nu echt op vooruit. Het uur van de waarheid, eind januari 2018 bevestigde dat niet echt, lijkt me. Mijn AOW ging € 4,44 omhoog en het pensioen van Zorg en Welzijn (ik werkte mijn werkzame leven altijd in de zorg) € 4,04 omlaag. Overtuigend vond ik het niet, die vier dubbeltjes meer!

Was ik dan geen gewone Nederlander? Militaire dienstplicht vervuld, nooit werkloos geweest, nooit bijstand, geen toeslagen dan de vroegere kinderbijslag. Kennelijk toch niet gewoon genoeg?

In 2018 ging het rond Prinsjesdag niet meer over gewone Nederlanders, maar over 96 procent van de huishoudens. Ze zouden er dit jaar allemaal op vooruit moeten gaan. En weer ben ik aan het rekenen geslagen, nu voor het eigen huishouden van twee gepensioneerden. AOW samen plus € 37,48, pensioen samen plus € 0,47. Die 38 euro zijn overigens nu al, eind januari, op aan verhoogde vaste lasten voor onveranderde diensten, waarbij wat nog niet bekend is en de boodschappen buiten beschouwing blijven.

Maar laten we het niet hebben over ons inkomen. Het gaat mij om onze premier en onze regering. Die kunnen er toch niet op uit zijn om alle geloofwaardigheid te verliezen? Want dat is wat gebeurt als beloftes niet worden waargemaakt.

Ik heb liever geen beloftes dan niet waargemaakte.

Hoogachtend,
Gert Hardeman (plus adres en telefoonnummer)

[16:21, 1-2-2019] +31 6 23937475:

Beste Gert, dankjewel voor je bericht. Ik begrijp dat dit frustrerend is, en niet waar je op had gehoopt. Het is van belang dat we snel een goed pensioenakkoord sluiten en doorbouwen aan onze economie zodat we allemaal merken dat het beter gaat. ^N

Pagina gemaakt 19-2-2019.