Folders van Web

Ik zal een jaar of 11 geweest zijn toen ik met de Vivo-folders liep en een auto naast mij stopte. Er stond iets als 'Verspreidingsbureau Web' op die auto. Waar ik woonde, wilde de man weten. En ik gaf hem het adres, toevallig maar zo'n honderd meter verderop. Ik voelde nattigheid.

Vanaf toen waren er ook de folders van Web, voor allerlei A-merken en nog veel meer. We kregen er 2.000 als ik me niet vergis. Soms hadden we proefpakjes zeep en waspoeder en heel soms moest het persoonlijk afgegeven worden omdat het niet door de brievenbus kon. Vanaf toen waren er altijd folders. Het 'klaar' duurde nooit lang meer. Ook Albert Heijn werd gecontracteerd met Aller Hande, eenmaal per veertien dagen als ik me niet vergis.

Ik stond er niet meer alleen voor, want ook mijn vader ging folderen en ik meen mijn jongere zusje en twee broertjes ook. Dat is lang zo doorgegaan. Ik herinner me dat ik een Solex had, ik zal negentien geweest zijn, en nog 's nachts na twaalven met een nieuwe lading naar de andere kant van Veenendaal vertrok. Ik was moe.

- -

Pagina gemaakt 11-6-2017.