Onbetrouwbaar medium: sms

Zie ook hier.

Ik had het al vaker gemerkt: het versturen van een sms betekent zeker niet dat het bericht ook overkomt. Misschien is dat meestal binnen Nederland nog wel het geval, intercontinentaal zijn er te vaak grote problemen. Vorige maand sms'te ik een maand lang vanuit zowel Namibië als Zuid-Afrika. Ik gebruikte mijn Nederlandse Telfortabonnement, maar ook een Namibische en een Zuid-Afrikaanse prepaidkaart van respectievelijk MTC en MTN. (Met mijn Telfortabonnement naar Nederland bellen kost € 2,25 per minuut, af te rekenen per minuut, terwijl bijvoorbeeld de prepaidkaart van MTN Zuid-Afrika voor hetzelfde gesprek omgerekend € 0,33 per minuut, af te rekenen per seconde, berekent. Houd er rekening mee dat prepaidkaarten in Zuid-Afrika sedert vorig jaar geregistreerd worden: je moet je legitimeren! Daarna kost het kaartje, nog zonder beltegoed, omgerekend € 0,55.)

Van de sms'jes die ik verstuurde, kwam via de verschillende providers ongeveer de helft over. Van de sms'jes die naar mij verstuurd werden, ontving ik ruwweg geschat eveneens de helft. Daarbij sprong uit dat sms'jes verzonden met de Namibische MTC-kaart (kosten € 0,11 per sms) bij T-Mobile-abonnees nooit overkwamen en omgekeerd dat ik ook geen sms'jes vanaf T-Mobile-nummers kon ontvangen.

Het was de zoveelste keer dat ik tegen het probleem aanliep en ik overweeg nu sms als communicatiemedium voor de toekomst te schrappen. Het is allemaal gewoon veel te onbetrouwbaar. Eén vraag werpt zich nog op: Bij de instellingen in mijn telefoon kan ik 'Vragen om ontvangstbevestiging' aanvinken. Weet iemand of dit werkt? Of is een ontvangstbevestiging in feite een verzendbevestiging? Ik heb de vraag aan Telfort voorgelegd, maar mijn provider is helaas niet scheutig met reacties op vragen.

Aanvulling september 2014:
Zojuist een maand Zuid-Afrika gedaan. Sms'jes met mijn MTN-simkaart kwamen in Nederland opnieuw niet binnen bij T-Mobile-abonnees. Ik neem aan dat andersom evenmin zou zijn gelukt. Koop in Zuid-Afrika vooral een prepaidkaartje om naar Nederland te bellen. Mijn provider (Simyo) rekent voor bellen naar Nederland € 2,54 per minuut, af te rekenen per minuut. Eenenzestig seconden bellen of gebeld worden kost zo al € 5,08. Met een MTN-simkaart belde ik voor € 0,07 per minuut naar Nederland, af te rekenen per seconde. Eenmaal gebruikte ik per vergissing mijn Nederlandse nummer: Drie minuten en dertien seconden kostten me zo € 10,16, terwijl hetzelfde telefoontje met MTN (het kaartje koop je voor minder dan een dubbeltje) € 0,23 zou hebben gekost. Ook sms'en (dus niet naar T-Mobile-abonnees!) is met MTN heel voordelig.

P.S. 8 november 2010: Na een tweede rappel mijnerzijds reageerde Telfort met het volgende bericht op mijn vraag naar de ontvangstbevestiging bij (intercontinentale) sms'en.

(letterlijk gekopieerd) 'Hartelijk dank voor uw e-mail aan Telfort en onze excuses voor de late reactie.
het is mogelijk via uw toestel in stellen dat u een ontvangstbevestiging krijgt wanneer het bericht wordt afgeleverd op het toestel van de ontvanger. Wanneer het toestel bv uitstaat krijgt u dan uiteindelijk een melding dat afleveren dus niet gelukt is. Het instellen van een bevestiging heeft geen invloed op de aflevering en een leesbevestiging zoals bij e-mail is niet mogelijk.
Wel kunt u bij de berichtinstellingen controleren of de geldigheidsduur van uw SMS-berichten wel op maximaal staat. In dat geval probeert de centrale 72 uur lang uw bericht te bezorgen bij de geadresseerde.'

Uit andere bron vernam ik overigens inmiddels dat niet alle netwerken de optie ontvangstbevestiging ondersteunen. Volgens deze bron zou het kpn-netwerk, dat door Telfort wordt gebruikt, de optie bijvoorbeeld niet ondersteunen. Ik heb dat getest door vanaf een kpn-telefoon met bij instellingen een vinkje voor de 'ontvangstbevestiging' en uiteraard, zoals ik altijd doe, de geldigheidsduur op maximum, een sms naar mijn eigen nummer te versturen. (Vreemd overigens dat bij een maximum geldigheidsduur van 72 uur ook voor de optie 'één week' kan worden gekozen!) Op het toestel dat de sms verzond werd inderdaad geen ontvangstbevestiging ontvangen. Het antwoord van Telfort op mijn herhaalde vraag heeft zichzelf daarmee direct gediskwalificeerd.

P.S. 18 november 2010: Tot mijn verbazing reageert Telfort nogmaals op mijn mail.

(letterlijk gekopieerd) 'Hartelijk dank voor uw e-mail aan Telfort. Onze excuses voor de late reactie.

Op de meeste toestellen is het mogelijk om ontvangstrapporten te ontvangen voor verzonden sms-berichten. Als u dan een sms-bericht verstuurt, stuurt uw toestel u automatisch een gratis bericht zodra het door u verzonden sms-bericht is aangekomen bij de ontvanger.

Ontvangstrapporten kunt u in de meeste gevallen aanzetten via de berichtinstellingen van uw toestel. Om erachter te komen hoe u ontvangstrapporten precies aan kunt zetten in uw toestel, kunt u het beste de handleiding van uw toestel raadplegen.'

Het is duidelijk dat deze respondent er veel minder van begrijpt dan ik als gebruiker.

Pagina geschreven 11 oktober 2010, laatst bijgewerkt 18 november 2010.

- -