Kpn verhoogt tarieven BelVrij-binnenlandgesprekken enorm

Op 1 april (of het moet een aprilgrap zijn ...) verhoogt kpn de toch al hoge gesprekskosten voor binnenlandgesprekken van de BelVrij-abonnementen naar maar liefst 9 cent per minuut met een starttarief van 10 cent. Tegelijk echter worden de gesprekken naar mobiele nummers aanzienlijk goedkoper, namelijk eveneens 9 cent.

Goedkoper bellen naar vaste nummers is mogelijk via bijvoorbeeld 1601. Hebt u daar geen account, maak dat dan even aan op http://www.bel1601.nl/. Als u nog een oude analoge telefoonlijn bij kpn hebt, belt u vervolgens gratis met 0800-1273 (de preselectielijn). U kiest voor Nederlands en toetst daarna uw eigen nummer in. Dan kunt u de gesprekken binnen en buiten uw regio instellen op 1601. Houd wel de gesprekken naar mobiele nummers op kpn. Ook de rubrieken internationale nummers en overige nummers kunt u desgewenst anders instellen. Wat de consequenties bij overige nummers zijn, kan ik niet overzien.

Als de wijziging in de kpn-centrale is ingegaan, belt u automatisch via 1601. Als u bij de aanmelding voor 1601 het vakje 'tariefmelding' hebt aangevinkt, hoort u voor de telefoon overgaat een korte melding van het tarief.

U belt nu binnen Nederland voor 0,9 cent per minuut (wel afgerond op hele minuten!) en een starttarief van 6 cent. Persoonlijk heb ik met deze provider(s) nooit echte problemen gehad. Soms verschijnt een niet tot stand gekomen gesprek op de online-rekening, maar als je niet te vaak opnieuw probeert als je geen contact krijgt, weegt dat ruimschoots op tegen de hoge kpn-tarieven.

PS 17-6-2019: Dit is een verouderde pagina. Zie voor tips bijvoorbeeld ook hier.

Pagina geschreven 28 maart 2011.

- -