Tarieven 0900, 088 en 14netnr-nummers

Nog maar eens tegen het licht gehouden:
- 0900-nummers mogen sedert 1 juli jl. het voor het begin van het gesprek genoemde tarief rekenen plus de providerkosten. Wie een belbundel (op mobiel) of een onbeperkt bellen naar vaste nummers (op vaste telefoon) heeft, belt binnen de bundel en betaalt dan alleen het voor het gesprek genoemde tarief.
- 088-bedrijfsnummers mogen niet meer kosten dan het tarief naar de geografische netnummers en als voor de geografische nummers een bundel (mobiel) of onbeperkt bellen (vast) wordt afgenomen, horen gesprekken naar 088-nummers daarbinnen te vallen.
- 14netnr-nummers (van gemeentelijke instanties bijvoorbeeld) mogen niet meer kosten dan bellen naar een gewoon vast telefoonnummer, maar mogen volgens Consuwijzer, waarmee ik hierover een paar contacten had, en die dit voor me uitzocht, wel buiten de bundel berekenend worden. Deze nummers zijn echter niet herkenbaar als bijzondere nummers, want lijken gewoon plaatselijke nummers. De providers hanteren het tariferen verschillend. Sommigen laten deze nummers gewoon binnen de bundel vallen. Als dit niet het geval is, kan met name met bellen met mobiele abonnementen naar deze nummers duur uitpakken, vergelijkbaar met de 0900-tarieven van voorheen. Noteer het oude nummer van uw gemeente en bewaar dit zolang het te gebruiken is om deze extra kosten te voorkomen.

Nieuwere regels hier!

Pagina geschreven 9-10-2013, laatst aangevuld 8-12-2014.

- -