Lidl heeft geen serviceafdeling. Dus maar uit het assortiment gooien?

Jaren ging het goed: 500 gram muntendrop voor € 1,29 bij Lidl. Ik naam ze elke reis weer mee naar Zuid-Afrika, maar voor mezelf zijn het ook mijn voorkeurdropjes. Tot de prijs een jaartje geleden met 20 procent omhoog ging door het gewicht naar 400 gram te verlagen. Want snel daarna ging het fout. De muntendrop werd in een assortiment opgenomen en dat assortiment bleek slecht gebalanceerd: er was vrijwel nooit meer muntendrop voorhanden, alleen salmiakduiten. Ik sprak eens een collega muntendropzoeker bij al die alsmaar niet verkocht wordende duiten. Hij besloot ter plekke voortaan naar een andere winkel te zullen gaan. Ik sprak een winkelmedewerkster aan, en later nog eens en vandaag de filiaalmanager. Hun verhaal is eensluidend: Ze hebben geen serviceafdeling, maar kunnen aan de kassa een telefoonnummer geven. Zij hebben geen invloed op het assortiment en hun eventuele klachten worden niet gehoord. Daarom kunnen ze niets voor me doen, maar mag ik het zelf proberen. Bij dezen, want ik stuurde dit bericht naar de landelijke serviceafdeling van Lidl. Haar eventuele reactie zal ik op prijs stellen en hieronder zeker vermelden.

Al na enkele uren ontving ik deze mail van Lidl: 'Allereerst willen wij u hartelijk danken voor uw melding van 22-okt-2014. Wij zullen uw melding omtrent de muntdrop doorsturen naar de betreffende afdeling. Zij zullen uw opmerking meenemen ter verbetering van het aanbod van onze producten.

Wij hopen u hiermee naar tevredenheid te hebben geïnformeerd en u binnenkort weer te mogen begroeten in één van onze filialen.

Met vriendelijke groet,'

Zodra er in de winkel iets veranderd is, zal ik dat hieronder melden.

Pagina geschreven 21-10-2014, aangevuld, 24-10-2014.

- -