Adblockers

In het kort per 6-7-2020 (ook nog in nov. 2022):
PC: uBlock Origin als browserextensie
Android: Gebruik Firefox als browser met Ghostery als add-on of kies voor de Ghostery Privacy Browser (Play-store). De app Adblock Plus for Samsung Internet werkt in de Samsung-browser.
Installeer geen app voor folders/aanbiedingen op je apparaat. Als je dat doet, is het hek zomaar van de dam ...

Zie ook hier. Zie voor oudere info hier.

Update 29-3-2020:
PC: uBlock Origin gaf vandaag bij mij problemen op de site van Facebook. Na het aanklikken van een foto, om te vergroten, krijg ik een min of meer knipperend beeld. Door op het bruine icoontje rechtsboven te klikken, krijg je een grote blauwe aan/uitknop. Klik hierop om voor deze site uit te schakelen.

Update 6-3-2020:
PC: Gebruik Firefox met ingebouwde adblocker met instelling 'standaard'. Of kies 'streng' (kan sommige websites niet goed laten werken).
Beter: adblocker uBlock Origin. NB: Let op de exacte spelling i.v.m. neppers (copycats).

PC: Voor uBlock Origin in Firefox: https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/ublock-origin/.

PC: Voor uBlock Origin in Chrome: https://chrome.google.com/webstore/category/extensions/.

Android: Kies extensie (add-on) uBlock Origin. Dat kan in combinatie met Firefox, niet met Chrome. De app Adblock Plus for Samsung Internet werkt alleen voor de Samsung-browser.

Oudere info:

Cryptojacking: Is je internet traag en je computer actief, wees bedacht op cryptojacking. Malware kan je computer misbruiken om digitaal geld op te leveren. Voorkom dit door een adblocker te installeren die (ook) besmette advertenties tegenhoudt!

Update 2-1-2018/mrt. 2018
Digitaalgids 2018/1 en 2018/2 bevelen uBlock Origin als adblocker aan. Vermeld zij dat Firefox en Opera een ingebouwde adblocker hebben. Voor Android: Ghostery (browser).

Digtaalgids (Consumentenbond) nov/dec 2017: de bekendste (AdblockPlus) laat tegen betaling advertenties door. Advies: uBlock Origin en voor Android Ghostery als browser of Firefox met als extensie Ghostery.

In de 'Geldgids' van de Consumentenbond van november 2017 zijn getadblock.com en ublock.org de aanraders.

In de Consumentegids van juli/aug. 2017 worden uBlock Origin en Ghostery als goede gratis blockers genoemd. Ghostery blokkeerde bij mij kennelijk te veel, zodat ik beperkt werd in mijn surfen. Ik gebruik naar tevredenheid Adblock Plus, ook al zou deze blocker tegen betaling advertenties wel doorlaten.

De Consumentenbond geeft in de Minigids 'Veilig online' van mei 2017 opnieuw uBlock Origin (te installeren vanuit de internetbrowser(s)) aan als eerste keus. 'Privacy Badger' van de Amerikaanse privacyorganisatie EFF zou even goed zijn.

Computer Totaal van juni 2016 beveelt ublock Origin aan als Adblocker voor oudere computers. Deze advertentieblocker zou het systeem het minst belasten. De DigitaalGids van jan./feb. 2016 kwam al tot dezelfde keus (getest met Firefox).

Voor Android is volgens de DigitaalGids jan./feb. 2016 Ghostery (extensie) een goede keus (getest met Firefox).

Voor invoegtoepassingen zie hier.

-

Pagina gemaakt 14-12-2016, laatst bijgewerkt 17-11-2022.