Wapenveld, geweld en rust

We fietsten door Wapenveld. Op een brug vonden we een bank voor de meegenomen koffie. Ik maakte nog even een foto van het beeld 'de Kollermolen', aan de overkant. Toen ik terugkwam stond de koffie klaar, met wat lekkers. Maar tegelijk stopte een gemeenteauto en een functionaris met degelijke gehoorbescherming begon meteen met een helse machine kanten te maaien. Horen en zien verging ons en we hielden de adem in om de tweetakt-benzinedamp die onze kant op kwam. Zo werd het helaas een vluggertje voor onze koffie.

Te weinig mensen beseffen dat ze met wat ze ook doen of laten invloed uitoefenen op de mensen rondom. En dat geldt wat mij betreft in het bijzonder voor lawaaimakers en stankveroorzakers, ook als ze hun werk namens de gemeente doen. Ik vind het treurig hoe gewoon al dat geweld langzaamaan lijkt te worden.

Wapenveld, hooi schudden, 20-5-2020
Wapenveld, hooi schudden, 20-5-2020


Een paar kilometer verderop maakte ik een foto van een hooi schuddende man. Hij groette ons vriendelijk en had geen lawaai. Je hoorde zijn machine, dat wel, maar dat geluid klonk me prettig in de oren. Wat een verschil!


- - -

Pagina geschreven 20-5-2020.